AÇMA POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 küp yaş maya,
1 yumurya akı(sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
aldığı kadar un
Yapılışı:
İlk olarak maya ve bir kaşık toz şeker 1 su bardağı ılık su içerisinde
kabartılır. Daha sonra diğer malzemeler koyulup yoğrulur. Kulak memesi
yumuşaklığında yapılan hamur 3′e bölünür. Bu 3 parça tekar 10′ar parçaya
ayrılır. Sonra herbir parça tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yumuşak
margarin sürülür. Üst üste koyulan 10 parça hamur merdaneyle incecik
açılır. Sonra sigara böreği şeklinde kesilip arasına peynir koyulup
sarılır. Üzerine yumurta sürülüp 180 derece fırında pişirilir. Çok leziz
çıtır çıtır bir poğaça tarifidir. Afiyet olsun…yemek-tarifleri-acma-pogaca-tarifi-yemekteyiz-yeni-bolum-izle
DUL BAYANLARLA ÜCRETSİZ KAMERALI SOHBET HEMEN ALTA
yemek-tarifleri-acma-pogaca-tarifi
26 Haziran 2010 Cumartesi
Etiketler:
DAMACANA SU
Gönderen
sohbet chat
zaman:
13:44
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bedava webcam sohbet
w
x.de
p
0 yorum:
Yorum Gönder