DUL BAYANLARLA ÜCRETSİZ KAMERALI SOHBET HEMEN ALTA

FAYDALI HACK BİLGİLERİ

28 Mart 2010 Pazar

PC nizde diyelim sifre var onu kirdiniz girdiniz amma sifre hala duruyor kolayi var BASLAT==>RUN==>CMD==> yapiyor ve iceriye yaziyoruz net user Userismi sifre bu kodda gorunen userismi yerine deyisdirmek isdediyiniz userin adini yane user ismini sifre yerine ise koyacaginiz sifreyi yaziyorsunuz basqa bir userde olunca bile hatta deyisdirmek isdediyin userde sifre olsa bile bu yol hep calisir                                      :::
Daha güvenli bir PC için 20 öneri

Bilgisayarlarımızı ne kadar korumaya çalışırsak çalışalım daima açık kapılar bırakırız. Burada önemli olan ne kadar az açık kapı bırakacağımızdır.
Daha güvenli bir bilgisayara sahip olmak için yapılması gerekenleri sizin için bir araya getirdik. Bu basit kurallara uyarak verilerinizin istenmeyen ellere geçmesini önleyebilirsiniz. İşte öneriler;

1. Şifre Şifre Şifre
İlk alınan önlemlerden biri elbette ki bilgisayarımıza bir şifre koymaktır. Şifre sayesinde en basit olarak amatör saldırıları savuşturmamız mümkündür. Bilgisayarımızda basit bir şifre oluşturmak için Denetim Masası kısmındaki Kullanıcı Hesaplarını açmamız ve buradan Yönetici Hesabını tıklamamız yeterli olacaktır. Daha sonra daima hatırlayacağımız bir şifreyi yazıp onaylayarak işlemi tamamlayabiliriz.

2. Standart Şifreleri Değiştirin

Bilgisayarımıza kurduğumuz birçok program otomatik olarak şifreleme kullanır. Yalnız bu standart şifreler pek de kullanışlı değildir. Bilgisayarımıza eklediğimiz bir parça ya da program sonrası mutlaka verilen standart şifreleri değiştirmeliyiz. Bu sayede yapılan bir saldırıda, saldırıyı yapan kişinin standart şifreyi girip bilgisayarımıza ulaşmasını engellememiz mümkün olur.

3. Ziyaretçi Hesapları

Bilgisayarımızda bir yönetici hesabı açılmış ve şifresi değiştirilmiş olsa bile sistem yöneticisi dışındaki hesapların aktif olması mümkündür. Bu kısıtlı kullanıcılara ait hesap ve şifreler çok daha rahat aşılabilmekte ve şifreleri daha kolay kırılabilmektedir. Bu sebeple eğer ki bilgisayarı sadece siz kullanıyorsanız bu tarz ek hesapları kaldırmakta fayda var. Bu tarz ziyaretçi hesaplarının Windows’umuzda olup olmadığını Denetim Masasında yer alan Kullanıcı Hesaplarından kontrol edip gerekiyorsa kaldırabiliriz.
4. Portlara Bir Göz Atın
Windows Firewall sayesinde birçok saldırı engellenebilir. Ama bazı programlar genelde güncelleme yapabilmek amacıyla bu güvenlik duvarındaki bazı portları açarlar. Bu portların açılmasıyla beraber bilgisayarımıza girilmesi için bir açık vermiş oluruz. Denetim Masasında yer alan Güvenlik Duvarı bölümünden hangi programlar için bilgisayarımıza giriş izni verildiğine bir göz atmakta fayda var. Kurduğumuz ve emin olduğumuz programlar, oyunlar haricinde burada görünen ve ne olduğunu bilmediğimiz programları iptal etmeliyiz.

5. Sürekli Şifre Değiştirmek
Bilgisayarımızdaki şifreyi değiştirmiş olsak bile düzenli olarak şifremizde değişiklik yapmazsak, şifremizi öğrenmiş biri her zaman için bilgisayarımızı ziyaret edebilir. Bu sebeple bilgisayar bağlantı şifrelerimizi düzenli bir şekilde değişmekte fayda var.                                                                               

6. Gezdiğiniz Sitelere Dikkat Edin
Çeşitli web sayfalarında dolaşırken kişisel şifrelerimizi girmemiz gerekebilir. Bu tarz zorunluluklarda kullandığımız program otomatik olarak bir dahaki sefere kullanıcı adını ve şifreyi otomatik gireyim mi diye sorar. Unutmamak lazım ki bu tarz otomatik hatırlamalar bilgisayarımızda bir yerlere kullanıcı adımızı ve şifremizi not etmek anlamına gelir. Zararlı amaçla bilgisayarımıza saldıran kişiler bunları bularak hesaplarınızı ele geçirebilir. Bu yüzden her ne kadar pratik gibi gözükse de bu tarz otomatik hatırlamalardan uzak durup mümkün olduğunca kullanıcı adımızı ve şifremizi elle girmekte fayda var.

7. Kablosuz Modemlere Dikkat

Eğer ki İnternet’e bağlanmak için kablosuz modem kullanıyorsak modemle beraber gelen kitapçığı inceleyip mutlaka şifre koymamız gereli. Bu sayede başkalarının bizim modemimize bağlanıp İnternet’e çıkış yapmalarını engelleyebiliriz. Çoğu kişinin atladığı bu adım aslında güvenliğimiz açısından çok çok önemli!
8. Tanımadığınız Maillerden Uzak Durun
Aldığımız tüm önlemler genelde dışarıdan yapılan saldırıları durdurmak içindir. Genel anlamda aktif bir kullanıcıyı durdurmayı pek hedeflemez. Bu sebeple tanımadığımız bir insandan gelen e-postayı açıp içerisinde bulunan programı aktif edersek aldığımız önlemler boşa gidecektir. Bundan kurtulmanın en kolay yolu tanımadığımız insanlardan gelen e-postalarıaçmadan silmektir. Birçok e-posta gönderip alan program veya Web sayfası bu tarz gelen istenmeyen e-postalara karşı önlem almış durumdadır. Bu önlemleri aktif konuma geçirmek faydalı olacaktır.

9. Güncellemeleri Kesinlikle Atlamayın
Birçok açığı kapatmanın en iyi yolu firmaların programları için yaptığı güncellemeleri kurmaktır. Bu güncellemeler sayesinde programlarda sonradan fark edilen açıkların neredeyse hepsi kapatılır. Bilgisayarımızda kurulu olan programların güncellemelerini haftada bir kez bile olsa kontrol etmek yahut programda desteği varsa otomatik güncellemeleri aktif etmek oldukça tatminkâr çözümlerden birisidir.

10. Daha Sağlam Bir Güvenlik Duvarı

Windows içerisinde otomatik olarak gelen bir güvenlik duvarı bulunmasına karşın bu genel anlamda yeterli değildir. Birçok insanın evde ya da iş yerinde bu standart güvenlik duvarını kullandığını bilen saldırganlar bu standart güvenlik duvarı üzerinde daha fazla açık aramaya vakit ayırmışlardır. Bundan kurtulmanın yolu ücretsiz ya da ücretli olan daha kaliteli bir güvenlik duvarı programı kurmaktır.

11. Yerel Ağ Ayarlarımızı Paylaşımdan Uzak Tutalım
Genelde bilgisayarımızda bulunan birçok dosya paylaşıma açıktır. Bu tarz bir paylaşıma ihtiyaç duymuyorsak paylaşımları tamamen iptal etmekte fayda var. En azından paylaşmamız gereken bir klasör varsa bu klasör haricindekileri iptal etmek ve sadece bu klasörü paylaşmak sayesinde saldırganlardan kurtulabiliriz. Bir saldırgan rastgele bilgisayar taraması esnasında açık bulduğu bir bilgisayarın tamamen elinin altında olması, sadece bir klasörün açık olmasından çok daha fazla ilgisini çekecektir.
12. E-postalarımıza Nereden Bakalım?
E-posta kontrollerini bir program aracılığı ile yapmakta her zaman için fayda var. Web tabanlı e-posta sayfaları her ne kadar yüksek önlemler almış olsa da spam e-postaların açılmasıyla kullanıcı farkında olmadan bilgilerini ortaya çıkartmış olur. Bu tarz olaylardan kurtulmanın en sağlıklı yolu, e-posta adresimizi aldığımız yer destek veriyorsa, Outlook Express gibi bir program aracılığıyla e-postaları kontrol etmektir.

13. Her Sayfa Güvenli Değildir
Bir programı denemek için bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyorsa mutlaka bunu programın resmi sayfasından yapmak gerekir. İndirmeyi düşündüğümüz bir programı herhangi bir sayfadan çekmek zaman zaman sorunlara yol açabilir. Programın yasal satıcısından programı temin etmek mümkün değilse bile bu tarz deneme sürümlerini en azından güvenilir ve bilindik sayfalardan yapmakta fayda var.

14. Mac Filtresi

Kablosuz ağı korumanın etkin yolarlından biri de uygun bir Mac adresine erişim sağlama izni vermektir. Bu olay her ne kadar saldırıları %100 durduramasa da bilgisayarınızla uğraşmaya kalkan saldırganı önemli oranda yıldıracak ve başka hedeflere yönelmesini sağlayacaktır.

15. Sayfalara Doğrudan Ulaşın
Araştırmak istediğiniz konularda sayfalara ulaşımı mümkünse doğrudan adresi yazarak yapın. Google gibi arama motorlarıyla ulaşılan sayfalarda büyük oranda bir sorun olmasa da, ulaşılan bir sayfadan başka bir sayfaya geçişlerde istenmeyen sorunlarla karşılaşmak mümkün.

Aynı şekilde size gelen bir e-postada sizin bildiğiniz bir web sayfasına link varsa, mümkün olduğunca gelen e-postadaki linke tıklamak yerine elle yazarak o sayfaya ulaşın. Birçok dolandırıcılık olayında bankaların, açık arttırma sitelerinin, çevrimiçi oyunların kullanıcı hesaplarının aktif edildiği sayfalar birebir taklit edilerek e-postada gönderilen link sayesinde yanlış yerlere gitmemiz sağlanıyor. Doğrudan adres yazamıyorsak ve linke tıklamamız gerekiyorsa bile kullanıcı adı hesabı girmeden önce açılan sayfanın vardığı noktaya bakmakta fayda var.
16. Bios Şifresi
Dış saldırıların yanı sıra iç saldırılardan korunmanın bir yolu da Bios şifresi kullanmaktır. Bu sebeple Bios’umza koyacağımız şifre sayesinde Bios'a girilmesi ya da makine resetlenip baştan başlatılması durumunda şifre sorması sağlanabilir.

17. Online Virüs araması İyidir
Bilgisayarlarımızda bir virüs programı olması her zaman için güvenlidir ama bazı programlar kullandığımız virüs programlarını atlatmak için o programlara zarar verebilir. Bu zararlar sonrası virüs programımız her ne kadar çalışıyor gibi gözükse de aslında pasif konumdadır. Bu tür bir olasılığa karşın arada sırada online hizmet veren virüs tarama sayfalarından makinemizi taratmak iyi bir seçenek olabilir.
Kaynak: Wardom                                                                                                                                           IP ADRESİ DEGİŞME  
Başlat => Çalıştır => => CMD Ardından

1) ipconfig /flushdns [Burada DNS önbelleğini silmiş oluyoruz]

2) ipconfig /release [Burada Ip adresimizi serbest bırakmış oluyoruz 0.00.00.0.]

3) ipconfig /renew [Burada yeni Ip adresi almış oluyoruz]FAYDALI HACK BİLGİLERİ

0 yorum:

bedava webcam sohbet

w

x.de

p