DUL BAYANLARLA ÜCRETSİZ KAMERALI SOHBET HEMEN ALTA

XAT BİLGİSİ SİTE ÇÖKERTME ŞİFRE ÇALMA

28 Mart 2010 Pazar

Şifre Çalma Nedir?

Dolandırma işi dolandırıcılar tarafından email ve şifrenizi çalmak üzere yapılan hilelerdir.Bu bir güvenlik hatası değildir ve siz hacklenmiyorsunuz.Elbette bu kesinlikle önleyebileceğiniz bir durumdur tabi ne aradığınızı biliyorsanız. Muhtemelen resmi banka işlemlerinizde dolandırıcı ve şifre çalan siteler hakında bilgilendiriliyorsunuzdur,ancak çoğu kişi xat hesaplarını kullandıklarında şifre çalan siteler hakkında endişe duymazlar.Xat'da şifre çalan siteler sizin hesabınızdaki xats ve günlüklerinizi,kimlik bilgilerinizi hatta email hesabınızı çalmaya çalışırlar.

XAT BİLGİSİ SİTE ÇÖKERTME ŞİFRE ÇALMA Bu Aldatmaca Nasıl Çalışır?

Dolandırıcı kişi tarafından yapılan ve oturum açtığınız siteye benzer görünüm taşıyan bir site yapmasıyla başlar.Daha sonra dolandırıcı site linkine tıklamanız için yaratıcı bir yol bulur,belki de sizlere bedava xats veya günlük alcağınızı söyler.Bağlantıyı görüp tıkladığınızda,size dolandırıcı tarafından yapılan sahte oturum açma sayfası sunulur.Bilgilerinizi girdiğinizde "dolandırıldınız" -hileye düştünüz,sizin email ve şifrenizi ele geçirdiler! Dolandırıcı sizin hesabınızla oturum açacak ve sizin xats,bağışlayıcı günlüklerinizi,kimlik bilgilerinizi veya email hesabınızı çalacak.
Bazı siteler,forum veya başka özellikteki siteleri için kaydolmanızı sorabilirler.Eğer email hesabınızdaki veya xat hesabınızdaki şifrenin aynısını kullanırsanız gene dolandırılabilirsiniz.Başka sitelerdeki oturum açmalarınızda HİÇBİR ZAMAN xat ve email hesabınızdaki şifrenin aynısını kullanmamalısınız.
Bazı dolandırıcılar bilgisayarınızdan a .sol dosyasını veya bu dosyadaki rakamları sorabilirler,belki de sizlere sohbet kutusunun sahibi olacağınızı veya yasaklanamaz olacağınızı söylerler.Bu numaralar sizin şifre kodlarınızdır ve güvenle saklanması gerekir.Bu numaraları alan birisi sizi dolandırabilir.HİÇBİR ZAMAN gizli dosyaları veya şifre kodlarını kimseye vermemelisiniz.



Kendimi Nasıl Koruyabilirim?

Dolandırılmadığını kesin ortaya çıkarmak için şifre çalmanın nasıl çalıştığını tamamen bilmen gerekir.Herhangi bir sohbet kutusunda bir bağlantıya tıkladığında başlık olarak sizi uyaran ve bu yeni sitede xat şifrenizi girmemenizi söyleyen aşağıdakine benzer bir resim çıkar.

0 yorum:

bedava webcam sohbet

w

x.de

p