DUL BAYANLARLA ÜCRETSİZ KAMERALI SOHBET HEMEN ALTA

orgazm-bozukluklar

29 Haziran 2010 Salı

Orgazm Bozuklukları


1.Orgazm Olamama:Normal bir cinsel uyarılma dönemini izleyerek inatçı ve tekrarlayıcı biçimde orgazmın gecikmesi ya da olmaması anlamına gelir.Değerlendirme yapılırken danışanın yaşını ve yeterli bir cinsel uyarının olup olmadığı dikkate alınır.Bu tanı koyulmadan diğer psikiyatrik bozuklukların ve organik nedenlerin dışlanması gerekir.Çoğu durumda cinsel birleşmede olmayan orgazm elle uyarılım sonucunda gerçekleşir.

2.Erken Boşalma (prematür ejekulasyon) :Erken boşalmanın fikir birliğine ulaşılmış bir tanımı yoktur. “Erkeğin, partneri orgazm olmadan önce boşalması” biçimindeki bir tanım mevcut sorunun partnerinin orgazmının gecikmesi ile ilgili olup olmadığını yeterince yansıtmadığından doğru değildir ve bu tanımlama günümüzde bir cinsel mit olarak kabul edilmektedir.İnatçı ve tekrarlayıcı biçimde, çok az cinsel uyarılma ile cinsel birleşme öncesinde ya da birleşmeden hemen sonra ve kişinin kendisinin ve partnerinin arzu ettiği süreden daha önce oluşan boşalma daha iyi bir tanımlama olmaktadır.

Erken boşalmada önemli olan süre değil, boşalma refleksi üzerinde istemli denetimin olmamasıdır. Denetimsizliği tanımlamada “erken” sözcüğü uygun olmadığından “erken boşalma” yerine
“denetimsiz boşalma ” ya da ”istemsiz boşalma'' terimlerinin kullanılması daha uygun olacaktır.

İlk kez cinsel ilişkiye giren genç erkeklerde sık görülür. Çoğu erkek daha sonraları boşalma süresi
üzerinde bir kontrol geliştirir erkekte en sık gelişen cinsel işlev bozukluğu olmasına karşın, cinsel işlev bozuklukları tedavi merkezlerine başvurular arasında SK'dan sonra ikinci sıradadır.

Denetimsiz boşalma genellikle birincil bir sorundur. Çoğu kez hızlı yapılmış masturbasyon öyküsü vardır. Gerek erkekte oluşturabileceği performans kaygısı gerekse hem erkek hem partnerinde diğer cinsel işlev bozukluklarına zemin hazırlaması nedeniyle tanı ve tedavisi büyük önem taşımaktadır.

Prognoz, büyük oranda kadının tepkisi ile belirlenir. Öfkeli, suçlayıcı ve aşağılayıcı tutumlar, erkeğin kendine olan güvenini azaltarak boşalma süresinin daha da kısalmasına neden olabilir.

Erkeklerin çoğu, cinsel ilişki sırasında dikkatlerini cinsellik dışı bir alana yönelterek ya da cinsellik dışı konular düşünerek sorunu çözmeye çalışırlar. Bu tutum çoğu kez işe yaramadığı gibi, cinsel birleşmeden alınan zevki de azaltır. Kullanılan çeşitli anestetik kremlerin ya da geciktirici olduğu belirtilen spreylerin olumlu bir etkisi gösterilemediği gibi, bunlar uyarılmanın bozulmasına da neden olabilirler.

İlaç kullanımları vardır.(ilaç ismi veremiyorum) Bu ilacın kullanım süresiyle sınır olduğu için pek işe yaramaz.Geciktirici spreylerde duyarlılığı azaltığı için tercih edilmez.

Kalıcı boşalma kontrolü davranış tedavisi ile sağlanabilir. Bu yaklaşım boşalma kontrolünün en kolay olduğu bir aşamadan cinsel birleşmeye kadar giden aşamalarda bireyin boşalma refleksini daha iyi kontrol
edebilmesini sağlamaya yönelik teknikler içerir. Bu amaçla en sık kullanılan tekniklerden biri “durbaşlat”
tekniğidir.Bu teknikte boşalmaya en yakın noktada uyaran kesilir, acil boşalma hissi geçtiğinde
uyarmaya tekrar başlanır. Bunu her egzersizde en az üç kere deneyerek boşalmaya en yakın noktanın
tanınması ve bu noktadaki boşalma kontrolünün öğrenilmesi amaçlanır.

Boşalma kontrolünün en kolay olduğu masturbasyon egzersizleri ile başlayan ilk aşamada bu kontrolün sağlanmasından sonra ikinci aşama olan partnerin elle masturbasyon aşamasında da bu kontrolün sağlanması amaçlanır. Bu aşamada boşalmaya yakın noktada eşin uyarıyı kesmesi, sonra tekrar başlatması gerekir. Bu aşamadaki kontrolün öğrenilmesinden sonra cinsel birleşmeye izin verilir ve boşalma kontrolünün nispeten daha kolay olduğu kadının üstte olduğu pozisyonda dur - başlat tekniği ile devam edilir. Çiftin uyumlu ve düzenli şekilde tedaviyi sürdürmesi halinde boşalma kontrolünü öğrenmeleri olasılığı yüksektir.

*****dur - başlat tekniğinde uyaranın tekrar başlatılması için saniyeler içinde kaybolan acil boşalma hissinden hemen sonra uyaranın tekrar başlatılması gereğinin vurgulanması gerekir

Erken boşalma ile ilgili en önemli endişelerden biri partnerin tatmin edilememesi olasılığıdır Tedavi sırasında her cinsel birleşmede partnerin orgazm olmasının gerçekçi bir hedef olmadığı, boşalma süresi uzasa bile bunun eşin orgazm olması için yeterli olmayabileceğinin anlatılması; cinsel birleşmeden önce veya sonra yeterli el uyarısı ile orgazmın sağlanabileceğinin öğretilmesi gerekir.

3.Geç boşalma: Boşalmanın hiç olmaması (masturbasyon, uyku ve cinsel ilişki sırasında), kısmen oluşması (masturbasyonda oluşan ancak cinsel birleşme sırasında oluşmayan) ya da oldukça uzun süren bir uyarılma sonunda oluşan boşalma biçiminde görülebilir.

Genellikle aşırı kontrolllü ve kendini cinselliğe bırakmakta güçlük çeken ve partnerine öfke duyguları yaşayan erkeklerde görülen bir bozukluktur. Ancak boşalmanın hiç olmaması çoğu kez organik bir patolojiye şaret eder. Bazı ilaçların kullanımı (antidepresanlar ve tiyoridazin gibi nöroleptikler) boşalmayı geciktirebilmektedir. Geriye doğru olan boşalmada orgazm duyumu alınmakta ancak penisten dışarıya bir ejekülat oluşmamaktadır. Bu tür durumlarda ejekülat mesane içine atıldığından seminal sıvı içermesi nedeniyle idrarın bulanık gelmesi tanıda değerli bir bulgudur.

0 yorum:

bedava webcam sohbet

w

x.de

p