DUL BAYANLARLA ÜCRETSİZ KAMERALI SOHBET HEMEN ALTA

Cep-Telefonu-Baz-istasyonu-zararları

13 Haziran 2010 Pazar

Onca araştırma ve resmi belgeden sonra cep telefonunu masum gibi göstermeye çalışanlar var! Elekromanyetik dalgalar her geçen gün daha da yükselip üzerimize üzerimize gelirken kendimizi ve geleceğimizi nasıl koruyabiliriz?
“Tehlikeli Oyuncak” kitabının yazarı, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker iyilikgüzellik’in sorularını yanıtladı.
Hürriyet gazetesinin 15.04.2009 tarihinde “baz istasyonları şehir dışına çıkarsa, cep telefonu tamamen biter” başlıklı bir haber yayınlandı. Baz istasyonları şehir dışına çıkarsa, cep telefonu tamamen biter mi?
Evet. Sistemin yapısından dolayı baz istasyonları istediğimiz yere koyamayız.
Baz istasyonları nereye taşınmalı?
İstasyonlar kesinlikle insan boyuna paralel alanlarda olmamalı. Yani insanlar yolda dolaşırken baz istasyonu görmemeli! Çatılara yalıtım yapıldıktan sonra, yüksek binaların çatılarına, en az 2 m. tabandan yüksek kuleler konup ölçümlerle baz istasyonları emniyetli hale getirilmeye çalışılmalıdır. Tabi ki bu çalışmadan sonra çatıya kesinlikle çıkılmayacak!
Alışveriş merkezlerinde, plazaların içindeki ofislerde, yolda, evde her yanımızı saran baz istasyonları insanları nasıl tahrip ediyor?
Cep telefonu kullanıldığı müddetçe baz istasyonları olacaktır. Cep telefonları baz istasyonlarından daha tehlikelidir. Bu konu bir veya iki satır ile anlatılamaz. İlgilenenler INTERNET’ten ve benim kitaplarımdan faydalanabilirler.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Hürriyet’e yaptığı açıklamada saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar, çamaşır makineleri gibi ev içindeki elektronik eşyaları daha riskli göstermiş. Durum gerçekten öylemi?
Demogoji yapıyor. Cep telefonunun gücü sözü edilen cihazlardan çok daha az ama cep telefonu kullanımı hemen hemen bütün gün. Sözü edilen aletlerin ise birkaç dakika olup ısısal etkisini vücut gideriyor. Cep telefonlarında ise telafi imkanı vücudumuza vermiyoruz. Elektromanyetik etki kullanım süresine, ayrıca kaynaktan olan mesafeye çok bağlıdır. Kulaklara yapışık beynimizi etkileyen cep telefonunu ev aletlerine kıyaslamak çok yakışıksız.
Cep telefonları ve baz istasyonlarını nasıl bu kadar masum gösterebiliyorlar?
Reklam sektörü ile siz her şeyi kitlelere inandırabilirsiniz.Reklam pastasını kaptırmamak için zararları bile süsleyip halkı kandırabilirsiniz. “Elektrikli ısıtıcıların zararları var mıdır?” İle ilgili bir haber medyada görüyor musunuz? Aktüel dergisi bir haber yaptı ve derhal cevabını aldı!
Büyük bir pazarlama çalışması ile 3G teknolojisi geliyor diyorlar! 3G ne kadar gerekli?
3G herkese değil fakat getirdiği özelikler bazı kitlelerin ihtiyacına cevap verecektir. Herkesin yolda televizyon izlemeye ihtiyacı var mı? Kaç kişinin bu kadar pahalı bir ürünü alabilir?
Burası Türkiye 1 kanal yani sadece TRT yayını olduğu zamanlarda bazı insanlar 100 kanallı TV’ler satın alıyordu. Şimdi buna benzer bir vaka söz konusu!
3G gelince insanlar, hayvanlar, bitkiler kısacası yurdumuzdaki canlı yaşam nasıl etkilenecek?
Bilemiyeceğim. Ortamdaki Elektromanyetik alanlar artacağı kesindir. Sözünü ettiğiniz konularda ülkemizde resmi sponsorlu araştırmalar yapılmamaktadır!
Yaşam hakkımız için üzerimize yağdırılan bu radyasyon yağmuruna dur demenin yolu yok mu?
Devletin ve kişilerin alacağı önlemler vardır. Konu çok detaylıdır kitaplarımda ve literatürde bilgiler vardır. Bu konu üniversitede derslerde islemektedir.Cep-Telefonu-Baz-istasyonu-zararları

0 yorum:

bedava webcam sohbet

w

x.de

p